Rescue België is een onafhankelijk opleidingsinstituut dat vormingen organiseert en advies geeft in bedrijven, scholen, verenigingen en organisaties: ter plaatse (in company) of in open opleiding.

Ons aanbod betreft de thema’s veiligheid, gezondheid en welzijn van kinderen, volwassenen, gehandicapte personen en ouderen.
Onze trainers hebben een ruime praktijkervaring, zowel inhoudelijk als op het vlak van opleiden.

Zoek je een praktijkgerichte opleiding eigen aan jouw organisatie…..of wil je advies?
Rescue België wil je hierbij graag helpen.

Vanaf 2005 is Opleidingsinstituut Rescue België bvba een zelfstandig en onafhankelijk opleidingsinstituut op de Belgische opleidingsmarkt.
Het beheer is sinds 2011 in handen van Marie-Jeanne Van De Merlen, Luc Van De Heijning en adviseur Frank Van De Heijning.

Rescue België heeft een ruim aanbod aan opleidingen waarvan ongeveer 70% uit in-company opleidingen bestaat. Deze opleidingen richten zich voornamelijk tot de gezondheid- en welzijnssector maar eveneens tot bedrijven (KMO).

Sinds de oprichting bouwde Rescue België een breed netwerk op van freelance trainers/consultants. Al onze trainers/consultants hebben naast hun werk voor Rescue nog een fulltime of deeltijdse job in de veiligheids- of gezondheidssector van waaruit zij hun kennis en ervaring extrapoleren naar de opleidingen. Een kern van een 20 tal trainers/consultants werkt regelmatig voor ons bedrijf.

Sinds januari 2002 is Rescue België houder van de officiële licentie van ALSG Manchester (Advanced Life Support Group) waardoor het als enig instituut in België een officieel erkende opleiding APLS kan aanbieden voor artsen en verpleegkundigen.

In februari 2003 kwam ook een samenwerkingsverband met ERC (European Resuscitation Council) tot stand om de ALS training te coördineren voor artsen en verpleegkundigen.

De officiële erkenning tot het geven van de vorming tot bedrijfshulpverlener heeft Rescue reeds sinds 1998. (AHG/WD/C/0169D; verschenen in het Staatsblad van 03 oktober 1998) . Kind en Gezin heeft sinds 25 mei 2005 Rescue erkend als een expertise- en opleidingscentrum voor de Basisopleiding – Levensreddend handelen bij baby’s en peuters.

Rescue is een onafhankelijke en zelfstandige organisatie, die als kennisleverancier een bijdrage levert aan het welzijn en de veiligheid van de samenleving. Onze belangrijkste uitgangspunten zijn het leveren van maatwerk, flexibiliteit, vernieuwing en bovenal servicegericht met een respectvolle benadering van relaties en medewerkers.

Wij richten ons als professioneel leerbedrijf zowel op de social profit als profit sector in Europa.

RESCUE

RESPECT : Onderwijs moet een waarde hebben voor de investering in menselijk kapitaal

EXPERTEN: Optimale, efficiënte inzet van capaciteit, kennis en middelen

STABILITEIT: Betrokken en betrouwbaar

CREATIEF: De investering van nu is de toekomst voor morgen; tevreden klanten, die terug blijven komen

UNIQUE SELLING POINTS: Rescue als begrip op het gebied van preventie, en veiligheid in de samenleving

ENTHOUSIAST: Tevreden medewerkers, die graag voor Rescue werken en dit naar de markt uitdragen